zaterdag 14 september 2013

Carmona (Spanje-Andalucia)


Op nauwelijks  vijftien minuten rijden van Sevilla ligt het beeldschone dorp Carmona. Net als Sevilla werd Carmona bewoond  door achtereenvolgens de Carthagen, Romeinen, Arabieren en Christenen. Dit resulteerde in een bouwkundig erfgoed dat sporen bevat van de verschillende culturen die Carmona hebben bevolkt. 



Puerta de Cordoba

Uitzicht vanaf de Puerta de Cordoba
De Puerta de Cordoba, gebouwd als een triomfboog, staat aan het noordwestelijke eind van de stad en vormde vroeger het begin van de Via Augusta richting Cordoba. Oorspronkelijk waren er drie openingen, voor voetgangers en rijdend verkeer. De poorten werden geflankeerd door twee achthoekige torens. Het huidige uiterlijk van de poort is het resultaat van talrijke renovaties uitgevoerd na de Romeinse tijd.


 Puerta de Sevilla
'La Puerta de Sevilla'. Dit is ongetwijfeld de belangrijkste poort van het vestingwerk ter beveiliging van het dorp. Je loopt door deze ingang zo tegen het oude Alcazar(paleis) aan, tegenwoordig ” Parador”. 

 Alcazar del Rey Don Pedro tegenwoordig Parador
Het Alcazar del Rey is een aantal keren herbouwd en behoort tot een van de meest representatieve monumenten van Carmona. Oorspronkelijk werd het door de Carthagen gebouwd ter verdediging tegen de Romeinen. Tegenwoordig Parador*.


*Paradores zijn een uniek netwerk van hotels in eigendom van de staat, gesitueerd door heel Spanje. De eerste Parador werd opgericht in 1928 en vandaag de dag zijn er 93 verspreid over het land. Ze maken vaak deel uit van het historisch erfgoed.

Geen opmerkingen: